Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bax fluit FC Twente, Pérez naar Almelo

437950 grolschvesteee 5

Christiaan Bax is aanstaande vrijdag de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen FC Twente en FC Emmen. Een dag later nemen Heracles en PEC Zwolle het tegen elkaar op. Het Overijssels onderonsje staat onder leiding van Martin Pérez.

Bax leidde eerder dit seizoen het duel tussen FC Groningen en FC Twente. Daarin eiste de scheidsrechter een hoofdrol voor zich op door drie strafschoppen te geven en rode kaarten uit te delen aan FC Groningen-spelers Ramon Lundqvist en Mike te Wierik. Bovendien werd er in totaal bijna een kwartier aan blessuretijd uitgetrokken, omdat de VAR vier keer in actie moest komen.

Aanstaande vrijdag is Bax opnieuw scheidsrechter bij een wedstrijd van FC Twente, wanneer de Tukkers het in eigen huis opnemen tegen FC Emmen. Hij wordt geassisteerd door Johan Balder en Don Frijn. Jannick van der Laan is de vierde official, terwijl Borculoër Rob Dieperink en Ruud Bexkens fungeren als VAR en assistent-videoscheidsrechter.

Pérez fluit Overijssels onderonsjeMartin Pérez is door de KNVB aangewezen om zaterdag de wedstrijd tussen Heracles en PEC Zwolle in goede banen te leiden. Hij wordt in Almelo geassisteerd door Joost van Zuilen, Sjoerd Nanninga en vierde official Robin Hensgens. Clay Ruperti en Dion Fikkert zijn de VAR en assistent-videoscheidsrechter.

KNVB BekerDe KNVB heeft dinsdag eveneens de aanstellingen voor de eerste ronde van de KNVB Beker bekendgemaakt. Joey Kooij leidt woensdag in Groesbeek de wedstrijd tussen De Treffers en FC Twente. Heracles neemt het op dezelfde dag in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. Cristiaan Bax reist dan opnieuw af naar het oosten om als scheidsrechter op te treden. Ook de amateurs van Excelsior'31 komen in actie in de eerste ronde van de KNVB Beker. Richard Martens is de scheidsrechter bij de wedstrijd tegen FC Utrecht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.