Hengelo

Krakers Berflo Es verliezen zaak, maar gaan in hoger beroep

De krakers die een aantal panden aan het begin van de Langelermaatweg hebben gekraakt, dienen deze op last van een dwangsom van 20.000 euro te verlaten. De krakers hebben al laten weten tegen het vonnis van de rechter in beroep te gaan.

Langelermaatweg panden
De krakers die een aantal panden aan het begin van de Langelermaatweg hebben gekraakt, dienen deze op last van een dwangsom van 20.000 euro te verlaten. © 1Twente

Rechtbank Overijssel

De zaak diende twee weken geleden bij Rechtbank Overijssel. Eigenaar Etef, de erfgenamen van de Eerste Twentsche Elementenfabriek, wil de panden verkopen aan projectontwikkelaar VincentSpikker B.V., die er woningen wil realiseren. De deal kan echter niet beklonken, zolang de krakers er zitten.

Nu heeft de rechter de vijf krakers (mogelijk verblijven er zelfs meer mensen in deze panden) laten weten dat ze de woningen, de aangrenzende bedrijfspanden en het daarbij behorende terrein binnen 48 uur moeten verlaten. De krakers laten weten dat ze eerst de brief van de deurwaarder afwachten, omdat volgens hen 'dan pas de klok begint te lopen'.

Elders onderdak

Overigens zijn de krakers het niet eens met het vonnis en zullen ze beroep aantekenen. Het is nog niet duidelijk of ze in afwachting van het beroep in de panden kunnen blijven of dat ze elders onderdak moeten vinden.

Mochten de krakers het pand niet vrijwillig gaan verlaten, dan wordt volgens het vonnis de hulp ingeschakeld van de 'sterke arm van Politie en Justitie op kosten van gedaagden'.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.