Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

In Gronau aangehouden Nederlander verdacht van moordpoging

438645 gronauverdachte

De 25-jarige Nederlander die maandagochtend in het Duitse Gronau is aangehouden, wordt verdacht van een moordpoging in Zwolle. Dat zegt het Duitse openbaar ministerie in Hamm, dat op verzoek van de Nederlandse politie de arrestatie heeft laten uitvoeren.

Volgens woordvoerder Engel verdenkt de Nederlandse politie de man ook van het aanzetten tot moord. Samen met zijn broer moet de man 9 april 2016 twee mannen in een personenauto hebben achtervolgd om wraak te nemen. Daarbij zou hij hebben geschoten. Ze wilden wraak nemen voor een mishandeling eerder.

De 25 jarige en zijn broer zouden bovendien een ander de opdracht hebben gegeven iemand te vermoorden. Daarvoor zouden ze die persoon al een wapen hebben bezorgd.

Uitlevering
De Nederlandse politie heeft nog geen informatie vrijgegeven, maar doet dat mogelijk in de loop van de middag. Volgens de Duitse politie zijn ook in Nederland aanhoudingen verricht. De 25-jarige is geboren in Afghanistan.

24 oktober heeft de Nederland de Duitse politie gevraagd de 25-jarige aan te houden en uit te leveren. Vanochtend om half zeven vielen Spezialeinsatzkräfte de woning binnen. De verdachte heeft zich volgens Engel niet verzet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frank Timmers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.