Nieuws
Enschede

Achilles Enschede werkt flink aan doelsaldo tegen FC Winterswijk

438747 jobterhorst

De toeschouwers die zaterdag langs de lijn stonden bij Achilles Enschede - FC Winterswijk hadden een telraam nodig om de score bij te houden. Het eindigde in 9-3 voor de thuisploeg.

Job ter Horst (25) nam drie van de negen Achilles-goals voor zijn rekening. De aanvallende middenvelder van de vierdeklasser had vanaf de eerste minuut het gevoel dat zijn ploeg een eenvoudige middag tegemoet ging. "Toch duurde het nog even voordat we dat in de score uitdrukten. Pas na twintig minuten ongeveer maakte ik de eerste treffer."

Bij rust was het 4-0 in het voordeel van Achilles. "Vorige week raakte onze doelman geblesseerd. Oud-keeper Bart Reinds, die tegenwoordig op het middenveld speelt, staat sindsdien weer onder de lat. Onze tactiek is dat hij lange ballen geeft waar ik diep op loop. Zo kwam de 2-0 tot stand. Op het middenveld geeft hij mooie ballen, maar zijn uittrappen waren ook telkens gevaarlijk."

Doorgaan
Vaak zie je bij een 4-0 ruststand dat een thuisploeg het na de theepauze wat rustiger aandoet. Neem de klassieker Ajax-Feyenoord van zondag als voorbeeld. Aan de Horstlindelaan was daar geen sprake van. Vier minuten na rust stond het 7-1.

"Heel bijzonder. Het ging over en weer. Wij waren de betere ploeg en kwamen niet echt in de problemen, maar met de lange bal waren de Winterswijkers af en toe best gevaarlijk. Ze kwamen zelfs nog terug tot 7-3. Gelukkig konden wij daarna weer uitlopen."

Doelsaldo
In de voorgaande twee duels zat het nog behoorlijk tegen voor de Enschedeërs. Zowel bij Drienerlo als in het thuisduel tegen Sportlust Glanerburg gaf Achilles een goed resultaat weg in de slotfase. ,,Dan is het lekker om een wedstrijd zoals zaterdag te spelen en om aan je doelsaldo te werken. Aan de ene kant was het zonde dat we de dubbele cijfers niet haalden, want dat was mogelijk geweest. Aan de andere kant was het goed zo. Een tiende treffer had bovendien niet op het scorebord gepast..."

Met de monsterzege hoopt Achilles wat vertrouwen te tanken voor de komende weken. Volgens Ter Horst is er genoeg kwaliteit bij de huidige nummer 8 van de vierde klasse F. ,,Het kan best een mooi seizoen worden voor ons. We hebben veel blessures gehad in de eerste weken. Als het nog iets beter gaat lopen, dan kunnen we ons misschien mengen in een periodestrijd. Dat zou mooi zijn voor ons."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Achilles Enschede