Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Actie voor sport- en cultuurhal Boekelo is groot succes

439316 download 3 64

Een fundraisingsactie voor de nieuwe sport- en cultuurhal in Boekelo heeft zaterdag een voorlopige opbrengst opgeleverd 208.497,32 euro. Dat ongekend hoge bedrag werd zaterdag in de namiddag bekendgemaakt door burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede.

Teun Staal | Tubantia

De opbrengst, die zaterdag aan het begin van de avond nog een voorlopig karakter kende omdat er nog steeds giften binnenkomen, is inclusief een zogeheten verdriedubbelaar. Gulle gevers die die anoniem wensen te blijven, hebben de opbrengst verhoogd. Dat was vooraf aangekondigd. We zijn deze en alle andere mensen die met een gift aan dit succes hebben bijgedragen enorm dankbaar , zei een verheugde Arend Stokkers, lid van de speciaal ingestelde werkgroep fundraising voor de sport- en cultuurhal.

Financiering
Voor de financiering en bouw van de accommodatie was voor zaterdag nog 150.000 euro nodig. In feite volstond op de collectedag dus 50 mille, omdat anonieme donateurs de verdriedubbeling op voorhand hadden toegezegd. De 136 collectanten haalden zaterdag uiteindelijk zo n 75.000 euro op langs de deuren in Boekelo, Usselo en Twekkelo. De fundraisingactie begon zaterdagochtend vroeg met enkele tienduizenden euro s aan reeds toegezegde giften.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Debbie Voogsgeerd
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.