Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Vluchtauto van schutters advocaat Philippe Schol op beeld

440423 advocaatschol

De auto van waaruit advocaat Philippe Schol woensdag beschoten is, staat op beeld. Beelden van de zilvergrijze Volkswagen Polo worden vanavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Rutger Borgerink | Tubantia

De 43-jarige Schol is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, meldt de Duitse officier van justitie Martin Botzenhardt desgevraagd. Schol maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Botzenhardt kan ook geen uitspraken doen over de voorgang van het onderzoek en of er verdachten in beeld zijn.

Beschoten vanuit rijdende auto
Schol werd vorige week woensdagochtend beschoten vlak bij zijn woning aan de LosserstraÃe in Gronau. Het slachtoffer liep met zijn hond op straat, toen hij vanuit een rijdende auto werd beschoten. Het voertuig had een Nederlands kenteken.

De neergeschoten advocaat trad veel op als curator in faillissementen en werd volgens betrouwbare bronnen al geruime tijd ernstig bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen die Schol afhandelde.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.