Enschede

Winkeliersvereniging Enschede gaat op dievenjacht: ‘Dit probleem kunnen we alleen samen tackelen‘

De aanpak van winkeldiefstal moet meer prioriteit krijgen, meent Winkelhart Enschede. De winkeliersvereniging trommelt alle ondernemers op en meldt zich collectief aan bij het Keurmerk Veilig Ondernemen. "Dit probleem kunnen we alleen samen tackelen."

440477 937002
Tubantia | Mandy de Jong
Wekelijks worden zeker tien dieven in zijn supermarkt betrapt. Pim Meijer - bestuurslid Winkelhart en eigenaar van beide Spar City filialen in Enschede - doet elke keer weer aangifte bij de politie, stelt zijn collega-ondernemers op de hoogte en praat geregeld met de gemeente en instanties als Tactus, Humanitas en het Leger des Heils. "Want je wilt als ondernemer ook het onderliggende probleem aanpakken", zegt hij. Desondanks blijft het dweilen met de kraan open.

Volgens de laatste politiecijfers zijn er het afgelopen jaar maandelijks gemiddeld vijftig winkeldiefstallen in de gemeente gepleegd. Winkelhart Enschede vermoedt bovendien dat niet alle kleine zelfstandigen altijd aangifte doen van diefstal bij de politie. "Het hangt nu heel erg af van de schaalgrootte van je bedrijf hoe professioneel je hiermee omgaat", zegt Meijer. "Maar het is voor de dossiervorming bij de politie juist van belang dat ook die 'kleinere' diefstallen worden gemeld."

Winkelhart Enschede sluit zich daarom collectief aan bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het grootste voordeel voor binnenstadsondernemers van dit collectieve lidmaatschap is volgens bestuurslid Nicole Workel het eenvoudige platform waarop snel aangifte kan worden gedaan. Ook de kleine zelfstandige die het allemaal zelf moet regelen kan dan eenvoudig aangifte doen van een klein vergrijp.

De Enschedese winkeliersvereniging houdt vrijdag - op de Dag van de Ondernemer - een ondernemersontbijt. Er wordt dan onder meer gesproken over KVO.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.