Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Kerstrevue Enschede: Twentse kerst in Duitse Weihnachtsshow

440603 Schermafbeelding 2019 11 13 om 200740

Henny Thijssen komt alle dagen, Joke Tromp zij gooide hoge ogen in The Voice Senior ook. Goochelaar Mitch Durbank wisselt af met zijn collega Minze Dijksma. Wat er verder gebeurt in de herberg van Laurens ten Den moet nog worden bedacht. Dinsdag was iedereen er, bij de aftrap van de kerstrevue.

Marjon Kok | Tubantia

Henny Thijssen was al eens een voorbijkomende gast in de Kerstrevue. Dit jaar - bij de Duitse editie, dus heet het Die Weinachtsshow - heeft Laurens ten Den hem gevraagd voor alle zes revues in De Kleine Willem. Joke Tromp, ook gewoon uit Enschede, is zijn ontdekking.

The Voice Senior
Toen in het talentenprogramma The Voice Senior zowel Marco Borsato, Ilse DeLange, Angela Groothuizen als Frans Bauer hun stoelen voor haar omdraaiden, nam hij zich voor haar voor de revue te strikken. Zij is als een uit het ijs ontdooide Pathmosprinses verraste deze Enschedese volksvrouw met prachtige Jazz liederen.

61 jaar jong en de uitstraling van een filmster , zo omschrijft Ten Den haar op de website van het Wilminktheater. En hier, op de dag dat alle artiesten voor het eerst bij elkaar zijn, kijkt Joke Tromp hem vriendelijk mopperend aan. Maar ik kom helemaal niet uit die wijk! Als Laurens ten Den haar vertelt dat Patmosprinses voor hem gelijk staat aan Willem Wilmink, wiens boek gelijknamige boek hij ooit in het theater bracht, is het goed.

Droom
Voor Joke Tromp (61) was het een droom om het tot de halve finale in de tv-show te brengen. Net zo blij is ze, dat ze vanaf 13 december in de revue staat. Ze droomde altijd van een carrière in de jazz, het was er niet van gekomen. En nu heb ik mijn droom net aangetikt. Of ik m helemaal in handen krijg, je weet het niet hè. En ze roert in haar thee tot alle vier de zakjes suiker zijn opgelost. Verontschuldigend: Daarom drink ik zo weinig thee...

Te laat
Er is thee dus, koffie en apfelstrudel met slagroom, geheel in de traditie van de oosterburen. De artiesten worden voorgesteld door Daniel Jansen, de producent. Cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt stormt binnen, te laat. Ik deed er 3,5 uur over om met de trein uit Amsterdam te komen , verontschuldigt ze zich. Het is haar vergeven.

Mitch Durbank toont een goocheltruc met touwen, en vertelt ondertussen dat hij zo graag opnieuw in de revue staat vanwege het kerst-familiegevoel dat er heerst. En nee, hij zal in de show zeker niet dezelfde trucs doen als in zijn eerdere editie. Ik heb er zoveel meer nu , zegt de Drent.

Wat kunnen we verwachten in Die Weinachtsshow, vraagt Daniel Jansen terwijl hij Laurens ten Den de microfoon onder de neus duwt. Nou, het wordt een beetje Duits dus. Maar er zit geen Duitser in. Duitse liedjes dus, graag van Hildegard Knef of Marlene Dietrich. Of Joke Tromp even iets kan zingen? En even later schalt Ich bin von Kopf bis Fuà auf Liebe eingestellt door De Kleine Willem.

Wie het hoort, weet dat Ten Den haar juist heeft omschreven. Een transformatie speelt zich voor je ogen af. Een jazzdiva staat op. 61 jaar jong en de uitstraling van een filmster .

Groepsfoto
Dan is het tijd voor de groepsfoto op het toneel. Daarna volgt het serieuzere werk. Aan tafel allemaal , nodig Ten Den uit. De gesprekken kunnen beginnen. De revue moet worden samengesteld. Om in december zes avonden het publiek te trakteren op zang, muziek, sketches en trucs.

Die Weinachtsshow Kerstrevue bij de buren, is van 13 tot en met 15 en 20 tot en met 22 december om 20.30 uur te zien in De Kleine Willem. Laurens ten Den is de gastheer in de revue. Met: Joke Tromp, Henny Thijssen, Yvonne van den Eerenbeemt, Mitch Durbank en Minze Dijksma, Maarten de Groot e.a.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.