Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedeër geslagen en bekogeld met schroeven: €˜Veiligheid binnenstad is in het geding €™

440707 patrick 2

Een verwarde man heeft donderdagmorgen medewerker Patrick Reinders van Brasserie het Striekiezer aangevallen aan De Heurne. Dat gebeurde nadat Reinders de man aansprak omdat hij schroeven door de winkelstraat gooide.

Hij is er nog beduusd van. Patrick Reinders heeft al heel wat meegemaakt, maar het incident van donderdag hakt er flink bij hem in. Temeer Reinders zich niet serieus genomen voelt door de politie. De medewerker deelde de zelfgemaakte beelden van het voorval via Facebook en Twitter. Ik ben echt zwaar over de zeik, want het is echt niet normaal wat hier vandaag is gebeurd.

Reinders was in de zaak van zijn vriendin, toen de bewuste man langs Brasserie het Striekiezer liep. Ik zag en hoorde dat hij van alles tegen de ramen gooide en toen ik poolshoogte nam en hem aansprak op zijn gedrag, kwam hij heel agressief op me af schreeuwen. Daarbij heeft hij me geduwd en geslagen. Ook gooide hij schroeven in mijn gezicht. Ik heb er een in mijn oog gekregen, maar gelukkig ben ik niet gewond geraakt. In de straat lagen honderden schroeven.

In september kwam Reinders ook al in het nieuws toen hij in de stad werd aangereden door een scooterrijder, die hij probeerde tegen te houden. Reinders werd toen geslagen en bespuugd door scooterrijders. Het is net of ik het opzoek, maar ik doe veel voor de veiligheid in de stad, want het kost alleen maar klanten als het onveilig is.

Woede
Zijn woede richt zich op de man, maar zeker ook op de politie in Enschede, want die heeft volgens Reinders verzuimd de dader in te rekenen en vast te zetten. De veiligheid van inwoners en gasten in de stad is in het geding. Ze zijn wel met een wagen gekomen, nadat ik gebeld had, maar daarna is er niets gedaan om de dader aan te houden of op te pakken. Onbegrijpelijk , zegt Reinders, die zag dat de man het pand van Tactus binnenging. Toen hij dat aan de agenten vertelde, beloofden zij om de man aan te spreken.

Reinders vertrouwde het niet en liep in de richting van het pand waar de man naartoe was gelopen. De politiewagen reed gewoon door en is helemaal niet bij Tactus naar binnen gegaan. Toen ik zelf even later bij Tactus navraag deed, verzekerden ze me daar dat de politie niet binnen is geweest. En de dader liep tien minuten later gewoon weer langs. Voor het incident aan de Heurne had de man ook al voor problemen bij de Jumbo-supermarkt gezorgd.

Een medewerker van de Jumbo bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden, maar wil verder niets kwijt.

Reinders is later verhaal gaan halen op het politiebureau, maar daar werd zijn woede alleen maar groter. Er werd me verteld dat er een tweede politiewagen ter plaatse zou zijn geweest en dat getuigen hadden verklaard dat ik alleen een klein duwtje had gehad. Er loopt een gek rond die met schroeven gooit en mensen aanvalt. Daar moet wat aan gebeuren, maar in plaats daarvan wordt er een welles-nietesspelletje gespeeld en daar baal ik van. De politie doet heel veel dingen goed in de stad, maar hier hebben ze een fout gemaakt , aldus Reinders.

De politie kon donderdagmiddag nog niet inhoudelijk reageren op deze kwestie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.