Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Enschedese Sinterklaasintocht is een waar kinderfeest

440947 sint 3
Beeld: Still uit video

De intocht van Sinterklaas is in Enschede een waar kinderfeest gebleken. Zaterdagmorgen meerde de boot met de Sint en zijn pieten aan in de haven van Enschede en daar stond het zwart van de mensen.

Redactie | Tubantia
Drukte
Toen de goedheiligman daarna met zijn gevolg verder reisde naar de binnenstad was het ook langs de route een drukte van belang. Op het bordes van het stadhuis en op het plein bij het Ei van Ko hadden zich honderden ouders met kinderen genesteld om een glimp op te vangen van Sinterklaas.

Incidenten
De hele intocht verliep zonder incidenten. Toevallige voorbijgangers staken veelvuldig de duim op naar de pieten die in Enschede donkerbruin geschminkt waren. We hebben heel vele mensen de duim zien opsteken en er waren toeschouwers die ons toeriepen dat ze trots waren dat we in Enschede nog gewoon zwarte pieten hebben , zei een van de vooruit gereisde pieten. Die hele discussie laat ze ook maar lekker elders voeren, hier is het een feest voor iedereen , aldus de zwarte piet. De organisatie had in de haven wel gezorgd voor extra veiligheid, maar dat was meer om mensenmassa in goede banen te leiden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.