Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Burgerwacht in Helmerhoek Enschede na overvallen bij fietstunnels

441373 tunneltje

Bezorgde bewoners uit de wijk Helmerhoek in Enschede hebben het initiatief genomen om zo snel mogelijk een Burgernet-fietstunnels Helmerhoek en Zuid Hollandlaan op te zetten. In samenwerking met de Politie is er een plan gemaakt voor dit burgernet.

Erwin Waanders | Tubantia

De initiatiefnemers willen door buurtpreventie de ernstige bedreigingen, berovingen en mishandeling rondom de fietstunnels aan de Oude Dijk en de Zuid Hollandlaan tegengaan. De bedreiging van de sociale veiligheid rondom deze fietstunnels moet een halt worden toegeroepen , laten de initiatiefnemers weten.

Het plan van aanpak is om met groepen van vijf personen op cruciale plaatsen rondom deze fietstunnels te gaan posten. Het motto van de bezorgde bewoners is: Samen staan we sterk.

Cameratoezicht
Eerder pleitten diverse fracties in de Enschedese raad al voor cameratoezicht bij de tunnels. De coalitiepartijen VVD, BBE, PvdA en CU reageren met hun voorstel op recente gebeurtenissen in en rond de fietstunneltjes naar de Helmerhoek en Wesselerbrink. Daar zou een groep overvallers volgens de politie verschillende keren hebben toegeslagen.

Buurtbewoners vertelden dat ze zich niet veilig voelen in de tunnels en deze route liever niet nemen, zeker niet na zonsondergang. De fracties willen van het college nu eerst een overzicht krijgen van alles dat de laatste twee jaar is gebeurd in en rond de tunnels. Daarna moet samen met de buurtbewoners worden gezocht naar een oplossing. Behalve aan het aanbrengen van camera s denken de fracties daarbij aan betere verlichting.

Melden
Daar wil het buurtinitiatief niet op wachten . Zij pakken door met een burgerwacht. Mensen die mee willen doen kunnen zich melden door een mail naar [email protected] te sturen met daarin naam en telefoonnummer.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Hoe denken de inwoners van Enschede over de berovingen in de fietstunnels? Wij vroegen het ze in onderstaande video.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.