Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Passantenonderzoek in Glane na aanslag op advocaat levert bruikbare tips op

441442 941503

Zo n zestig passanten zijn woensdagmorgen door de politie ondervraagd over de aanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol voor zijn huis in Gronau. De politie kreeg belangrijke tips van de chauffeurs, vertelt woordvoerder Chantal Westerhof. Die informatie wordt verder onderzocht.

Zo n zestig passanten zijn woensdagmorgen door de politie ondervraagd over de aanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol voor zijn huis in Gronau. De politie kreeg belangrijke tips, vertelt woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie. Die informatie wordt nu verder onderzocht.

Julian Vriend, Rutger Borgerink, Frank Timmers | 1Twente, Tubantia
De politie vroeg woensdagochtend of mensen de zilvergrijze Volkswagen Polo al eerder in de buurt van de grens zagen. Uit het onderzoek werd duidelijk dat er een aantal signalementen waren. Deze tips liggen nu bij de politie.

Westerhoff: We hebben al een paar mensen gesproken die bijzonderheden hebben gezien, die op het tijdstip van het incident ook de grens hebben gepasseerd en die ons toch enigszins nieuwe informatie hebben kunnen vertellen.

Bewuste keuze
Bij de grensovergang van Glane met Gronau, op zo'n 500 meter van de plaats delict, hield de politie zo'n 60 passanten staande. Bewust is gekozen voor een periode rond het tijdstip 8.11 uur waarop Schol werd beschoten. Een matrixbord meldde een telefoonnummer voor tips over de auto van de schutter.

Rechercheurs en agenten ondervroegen zowel automobilisten en fietsers vanuit Duitsland als vanuit Nederland. Ze informeerden naar de auto, maar vroegen ook of de passanten anderszins iets hebben gezien. Ze toonden foto's van beveiligingscamera's waarop de auto is te zien.

Aanslag
Advocaat Schol werd op 6 november in de buurt van zijn huis aan de LosserstraÃe beschoten terwijl hij zijn hond uitliet. Hij werd daarbij geraakt in zijn bovenbeen en werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Luister hieronder naar het interview met woordvoerder Chantal Westerhoff. Zij vertelt meer over de manier van werken en wat de politie met de informatie gaat doen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.