Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Middelbare school verhuist naar oud stadsdeelkantoor

442113 Schermafbeelding 2019 11 24 om 211735

Het gebouw van middelbare school Innova aan de Hofstedeweg voldoet niet meer aan de eisen. De school trek volgend jaar alvast in een nieuwe locatie: Servicecentrum Oost.

Wilco Louwes | Tubantia

Een langer verblijf aan de Hofstedeweg kan niet. Het schoolgebouw van Het Stedelijk Lyceum, waar vroeger de locatie Wooldrikspark was gevestigd, blijkt uit een recente meetkundige controle niet te voldoen aan geldende eisen en normen.

7 miljoen euro
Innova - een school voor eigentijds onderwijs - staat bovenaan het lijstje scholen dat in aanmerking komt voor nieuwbouw. Geld daarvoor is er echer niet voor 2021. Over twee jaar heeft de gemeente na jaren van een investeringsstop weer beperkt ruimte voor schoolgebouwen. Het college wil die opgave groots aanpakken, door kritisch te kijken hoeveel schoolgebouwen de stad nodig heeft en in welke volgorde er gesloopt en herbouwd moet worden.

In 2021 is Innova de eerste die op de deur klopt. Er is dan een kleine 7 miljoen euro vrij om Servicecentrum Oost aan de Gronausestraat aan te kopen en te verbouwen en om een gymzaal te bouwen. De gemeente is daarmee verlost van het grotendeels leegstaande stadsdeelcentrum.

Verhuizing

In 2020 krijgt Het Stedelijk Lyceum alvast 225.000 euro om een verhuizing van leerlingen naar het nieuwe pand alvast mogelijk te maken. De verbouwing volgt dus later.

In het onderwijshuisvestingsplan wordt volgend jaar ook 175.000 euro beschikbaar gesteld aan de Prinseschool. Het 106 jaar oude gebouw aan de Prinsestraat vertoonde onlangs ernstige scheurvorming en vervorming van de kapconstructie. Het herstel is reeds uitgevoerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.