Sport
Voetbal
FC Twente

Anna-Lena Stolze schiet FC Twente naar zevende landstitel

Voor de zevende keer is FC Twente Vrouwen zondagmiddag landskampioen geworden. Door een doelpunt van Anna-Lena Stolze wonnen de Tukkers de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0. De voorsprong op naaste concurrent PSV is met nog één wedstrijd te gaan niet meer uit handen te geven.

Fc twente vrouwen
Voor de zevende keer is FC Twente Vrouwen zondagmiddag landskampioen geworden. © FC Twente Media

Jansen en Jansen

FC Twente en ADO Den Haag hielden elkaar op Sportpark Het Diekman lang in evenwicht. Het was de 20-jarige Duitse aanvalster Anna-Lena Stolze die in de 88ste minuut de verlossende treffer maakte en de Tukkers de overwinning bezorgde.

Het voorbereidende werk was van de 'Jansen en Jansen' van FC Twente: Renate Jansen stormde met de bal aan de voet diagonaal van links naar rechts het middenveld over, passte naar Bente Jansen en die gaf vanaf rechts een voorzet op Stolze, die verwoestend hard uithaalde. Omdat PSV met 3-2 verloor bij Ajax is FC Twente in de laatste speelronde komend weekend niet meer te achterhalen.

Vfl Wolfsburg

Het kampioenschap is voor de dames van FC Twente het zoveelste succes in de historie. In de afgelopen tien jaar waren de Enschedeërs zeven keer de beste in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal: vijf keer in de eredivisie en twee keer in BeNe-League. Het laatste kampioenschap dateert van het seizoen 2018/2019.

Trainer Tommy Stroot neemt met deze prijs na vijf jaar afscheid van FC Twente. De Duitser vertrekt naar de club waar landgenote Stolze onder contract staat; de Duitse aanvalster die de Tukkers naar de titel schoot is door FC Twente gehuurd van Vfl Wolfsburg.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.