Hengelo
Video

Esmee (16) heeft vertrouwen in goede afloop examens

Het zijn momenteel spannende weken voor de leerlingen die eindexamen doen. Mavo-leerlinge Esmee Heijmerink uit Beckum, een van de examinanten die ons dagelijks bijpraat over de examens van die dag, blikt terug op een pittig examen natuurkunde.

Avila College

Esmee (16) zit op de mavo aan het Avila College in Hengelo. Toen we haar donderdagmiddag belden, had ze het natuurkunde-examen net achter de rug: "Het was best wel een pittig examen. Ik vind natuurkunde op zich niet lastig, maar de manier waarop de vragen gesteld werden, maakte het wel moeilijk. Ik hoorde dat mijn klasgenoten het om die reden ook lastig hadden."

Rechten

Esmee heeft vertrouwen in de goede afloop en denkt dat ze wel gaat slagen: "Ja, dat komt wel goed. Ik ben niet nerveus voor de aankomende examens. Vrijdag (vandaag, red.) heb ik economie en verder heb ik nog Duits en Engels. Alleen tegen Engels zie ik nog een beetje op."

Na de zomer wil Esmee de opleiding juridisch administratieve dienstverlening gaan volgen aan ROC van Twente en daarna wil ze - met het hbo als tussenstap - rechten gaan studeren aan de Universiteit: "Uiteindelijk hoop ik daarmee advocaat te kunnen worden."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.