1Twente

1Twente genomineerd voor twee Lokale Media Awards

1Twente heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de Lokale Media Awards. De Twentse omroep dingt mee met een special over de Vuurwerkramp en met het project OmArm Enschede, waarin de armoedeproblematiek in Enschede is onderzocht. De prijzen voor lokale omroepen worden op 11 juni uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

1Twente Vandaag Special Vuurwerkramp

In de categorie Nieuws is 1Twente genomineerd met een special over de Vuurwerkramp. Op 13 mei vorig jaar was dat precies twintig jaar geleden. Reden om van de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag een thema-uitzending te maken over deze inktzwarte dag in de Enschedese geschiedenis. Het is een uitzending geworden die bol staat van de persoonlijke verhalen. Van ooggetuigen, tot mensen die in het rampgebied woonden en hun huis kwijt zijn geraakt. Ook komen de beelden voorbij van de knal die bij velen op het netvlies gebrand staan.

Omarm embedder Hersteld show

OmArm Enschede

In de categorie Innovatie is 1Twente genomineerd voor het project OmArm Enschede, waarin de armoedeproblematiek in Enschede centraal staat. Al decennialang bungelt de stad onderaan de sociaaleconomische lijstjes. Zowel regionaal als landelijk. Over een periode van anderhalf jaar heeft 1Twente in een serie publicaties onderzocht hoe dat kan, wat het betekent voor de inwoners van de stad en wat eraan te doen valt. Daarbij is gekeken naar de invloed van het verleden, de invloed van de ligging en opbouw van de stad en de invloed van regelgeving en uitvoering. De publicaties over het gedrag van de gemeente die bijna iedere inwoner met een uitkering behandelde als fraudeur, zorgden voor ophef. Inmiddels staat een humanere aanpak in de sociale wetgeving hoog op de agenda bij Enschedese politiek.

icon_main_info_white_glyph

Over de Lokale Media Awards

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Op 11 juni 2021 worden de Lokale Media Awards online uitgereikt, live vanuit Beeld en Geluid.

Titelhouder

Bij de laatste editie in 2019 won 1Twente de award voor Omroep van het jaar. Als huidige titelhouder mag het deze prijs bij de Omroep Awards uitreiken aan haar opvolger.

1 Twente corporate export clean LMA
Bij de laatste editie in 2019 won 1Twente de titel Omroep van het jaar

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.