Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Meteen twee ongelukken na opening €˜nieuwe €™ Raiffeisenstraat in Enschede

443578 946633

De Raiffeisenstraat is sinds deze vrijdag weer open voor het verkeer. Door de gewijzigde voorrangssituatie waren er meteen twee ongelukken. De straat onderging een ingrijpende reconstructie.

Redactie | Tubantia
Niet alle verkeersdeelnemers die over de Hengelosestraat in de richting van de oude brandweerkazerne rijden, beseffen dat de voorrangssituatie op de kruising met de Raiffeisenstraat is gewijzigd. Verkeer dat uit de Reiffeisenstraat komt heeft nu voorrang, waar het voorheen achter haaientanden moest wachten.

Die gewijzigde situatie leidde meteen tot twee ongelukken. Twee auto s botsten op het kruispunt op elkaar en een scooterrijder, die uit de Reiffeisenstraat kwam, kreeg in de namiddag geen voorrang van een automobilist die de kruising via de Hengelosestraat naderde. Van persoonlijk letsel was ook bij deze aanrijding geen sprake.

Het vrijliggende tweebaansfietspad dat langs de straat ligt, is voor fietsers weer een schakel in de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal. De Raiffeisenstraat heeft een zogeheten groene ovatonde - een ovale rotonde - gekregen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.