Hengelo
Politiek

Automobilisten zorgen voor gevaarlijke situaties door negeren afzetting

De afzetting aan de M.A. de Ruyterstraat zorgt volgens buurtbewoners voor gevaarlijke situaties. Wegens werkzaamheden aan de Deurningerstraat is de eenrichtingsweg nu tijdelijk afgesloten. Automobilisten mogen er wél in, maar moeten óf via de Jan van Galenstraat óf via de Kortenaerstraat hun weg vervolgen. Auto's die tot het eind doorrijden, zorgen voor gevaarlijke situaties bij het - tegen het verkeer in - terugrijden. Deze week kwam het zelfs tot een aanrijding met pijnlijke gevolgen.

Afzetting deruyterstraat 1twente
Automobilisten rijden tegen het verkeer in om de afzetting te omzeilen. © 1Twente

Pijnlijk been

Dit was aanleiding voor ProHengelo-raadslid Frank Peters om raadsvragen te stellen: "Een buurtbewoner was het zo zat dat hij een weggebruiker aansprak op zijn gedrag. De man werd hierbij geraakt door de auto, waardoor hij ten val kwam. en nu last heeft van een pijnlijk been. Het is natuurlijk van de zotte dat er gewonden vallen, omdat mensen zich niet aan de regels houden en levensgevaarlijke capriolen uithalen."

icon_main_quote_red_glyph

"Het is van de zotte dat er gewonden vallen, omdat mensen zich niet aan de regels houden."

Frank Peters, raadslid ProHengelo

Metamorfose

Peters wil nu van het college weten of het bekend is met de bovenstaande problemen, of er al contact geweest is met bewoners van de straat en hoe de gemeente dit probleem denkt te gaan oplossen. Ook wil hij weten wanneer de werkzaamheden aan de Deurningerstraat zijn afgerond. De straat krijgt een flinke metamorfose om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hierdoor is kruising tussen de Deurningerstraat en de M.A. de Ruyterstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.