Hengelo

Oyfo Kunstenschool opent op nieuwe locatie Hazemeijer

Oyfo Kunstenschool opent woensdag 19 mei haar deuren op de nieuwe locatie. Sinds de verhuizing van de Kunstenschool in maart naar Hazemeijer Hengelo, mochten door de coronamaatregelen nog geen lessen plaatsvinden in het nieuwe pand. Vanaf woensdag is het eindelijk zover en krijgen de leerlingen van Oyfo voor het eerst les in de nieuwe lokalen.

Persfoto oyfo fotograaf loes gorseling korte cursussen kunstenschool 09 01
Oyfo Kunstenschool opent woensdag 19 mei haar deuren op de nieuwe locatie. © Oyfo / Loes Gorseling

Muziek, dans, theater en beeldende kunst

Met inachtneming van alle Coronamaatregelen worden de muziek-, dans-, theater- en beeldende kunstlessen opgestart. De danslessen bij de Kunstenschool werden al enige tijd buiten in een tent gegeven, maar vanaf deze week worden de eerste danspassen door de leerlingen onder de 17 jaar gezet in de fonkelnieuwe danslokalen.

De muzieklessen kunnen weer één op één plaatsvinden en de beeldende kunstlessen voor jongeren onder de 17 jaar kunnen ook weer opgepakt worden. Helaas kunnen de lessen beeldende kunst voor volwassenen en de muzikale groepslessen voor volwassen nog niet in het nieuwe pand doorgaan. De danslessen voor volwassenen blijven vooralsnog buiten in de tent plaatsvinden.

Huiskamer

Oyfo Kunstenschool is in maart 2021 verhuist naar Hazemeijer Hengelo. In het nieuwe onderkomen is er alles aan gedaan om cursisten en leerlingen zich thuis te laten voelen. De muzieklokalen zijn zo ingericht alsof ze zich in een huiskamer begeven met passende kleuren en meubilair. Twee fonkelnieuwe danslokalen staan te wachten op leerlingen. En de leerlingen die beeldende kunstlessen volgen, mogen door het nieuwe Techniekmuseum naar hun leslokalen.

Feestelijke opening

Met deze ontwikkeling wordt een nieuwe stap gezet richting de opening van heel Oyfo. Afgelopen maand is de Oyfo Shop geopend. Een winkel in samenwerking met Concordia met een assortiment bestaande uit kunst- en designproducten. Op 1 juli gaat onder voorbehoud van de versoepelingen van de overheid, het nieuwe Techniekmuseum open. In september van dit jaar staat een feestelijke opening van heel Oyfo in de planning.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.