Enschede

2Brüder nog niet klaar met Enschede, zoektocht naar nieuw pand

Supermarktketen 2Brüder vertrekt na een jaar uit het voormalige V&D-pand aan de Boulevard. Dat betekent nog niet dat de supermarkt definitief uit Enschede verdwijnt. Directeur Ronald Versluis: "Ik ben nog niet klaar met Enschede. We kijken wat er op ons pad komt." Het grote winkelpand aan het Van Heekplein, waarin eerder Hudson’s Bay en V&D waren gevestigd, wordt op 5 juni leeggehaald.

Schermafbeelding 2021 05 17 om 11 00 40

Geen overeenstemming

2Brüder kwam vorig jaar mei naar Enschede. De supermarktketen, die in Venlo al een grote locatie heeft, moest veel Duitse toeristen trekken. Maar echt storm liep het nooit, ook vanwege de coronacrisis. "Al moet ik zeggen dat we laatste tijd behoorlijk hebben gedraaid", aldus de directeur.

Volgens hem was niet corona de hoofdreden dat zijn supermarkt het pand verlaat. "Het is een ingewikkeld pand met een begane grond en twee verdiepingen. We moeten verbouwen om goede looproutes te krijgen. Daarover hebben we geen consensus bereikt met de verhuurder. En dan moet je een keer tegen jezelf zeggen: Dit gaat 'm niet worden."

Horeca

De bedoeling van Versluis was om in het V&D-pand op de tweede verdieping horeca te vestigen en op de derde verdieping iets van een outlet. "Maar ja, dat van de horeca was nu onbegonnen werk. Er is totaal geen investeringsbereidheid."

Goede investeringsplek

De directeur is best teleurgesteld dat het niet goed afloopt met z'n supermarkt. "Kijk, je wilt het tot een succes maken. We hebben het geprobeerd en nu blijkt na een jaar dat het niet werkt. Jammer."

Toch zegt hij er zich niet bij neer te leggen. "Enschede is samen met Venlo een van de beste vestigingsplekken. Ik ben niet uit het veld geslagen. De eerste actie is niet gelukt, maar ik ben zeker niet klaar met de stad. We kijken wat er nu op ons pad komt en dat doen we ook in de periferie van de binnenstad."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.