Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Kerstcircus na tien jaar terug in Volkspark Enschede

445204 949299

Er moet vrijdagmiddag, tijdens de repetitie, nog wat aan gesleuteld worden. Letterlijk. Want de opbouw van de ijzer ring waarin Jefferson Weber in de nok van de circustent rond rijdt duurt te lang. ,,Daar moeten we nog wat op bedenken , zegt spreekstalmeester Atze Lubach.

Gerben Kuitert | Tubantia

Dat zoeken naar een oplossing kan tot zaterdagmiddag één uur, want dan is de eerste voorstelling van het Kerstcircus Enschede in het Volkspark. Zelf opent Lubach het programma zingend. Lubach is in het dagelijks leven directeur van de BOVAC, de bond van kermisexploitanten, maar kondigt tot en met 5 januari gedurende 23 voorstellingen de artiesten aan en zweept het publiek op.

Naar hal op Go PlanetHet kerstcircus is dus na tien jaren terug in het Volkspark. Bram van der Weide besloot na de editie van 2009 met zijn Internationale Circusfestival van het park naar de hal op Go Planet te verkassen. Nu staan de blauwe tenten, die eens toebehoorden aan het Circus Herman Renz, weer in het park. ,,Circus in een tent, hier in dit oude park, geeft toch net iets meer dan voorstellingen in een hal , vindt de spreekstalmeester.

Kinderboerderij bij circusVoor een sfeervolle aankleding hebben Lubach en collega s zeker hun best gedaan. Er staan een dozijn opgetuigde kerstbomen in de feestelijk verlichte tent. Op het programma staan zestien acts, waar onder een paar heel spectaculaire, zoals het schieten met een kruisboog, trapeze en Jefferson Weber met zijn BMX-fiets op grote hoogte. Bijzonder is de kinderboerderij, die naast het circus is ingericht. Kinderen kunnen er dieren aanraken en aaien. Met het oog op de jeugd zijn de voorstellingen vooral s ochtends en s middags, er zijn maar drie avondvoorstellingen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.