Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Aangeslagen FC Twente-trainer Garcia: €˜We zitten er doorheen €™

445212 923988 2

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia noemde het 3-0 verlies bij hekkensluiter RKC een dieptepunt . De Enschedese ploeg zakte in Waalwijk opnieuw door de ondergrens.

Leon ten Voorde | Tubantia

Garcia zat er na afloop aangeslagen bij. Ondanks dat hij zijn opstelling op meerdere plekken had aangepast, lukte er helemaal niets bij FC Twente. ,,We zitten er fysiek de laatste weken doorheen en zijn het vertrouwen kwijtgeraakt , aldus de oefenmeester.

Zorgwekkend was verder dat spelers het wedstrijdplan loslieten. We wilden iets terugzakken, en compact blijven, maar we renden soms zo naar voren om druk te zetten , aldus Garcia. We mochten blij zijn dat het na de eerste helft nog maar 1-0 was. In de rust hebben we de afspraken nog eens goed doorgenomen, maar als je binnen een paar minuten twee tegengoals krijgt, dan is het natuurlijk over.

Hoofd leeg maken
Wout Brama zegt dat de winterstop op een goed moment komt. ,,Het was een slechte wedstrijd. We spelen met weinig vertrouwen en de reeks houdt niet op. De winterstop komt denk ik op een goed moment. We moeten goed nadenken met zijn allen en het hoofd leeg maken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.