Sport
Voetbal

Drommel niet naar het EK

Joël Drommel gaat niet mee naar het EK. Dat blijkt uit de voorlopige selectie die vrijdag bekend is gemaakt. Bondscoach Frank de Boer kiest voor Bizot, Cillessen, Krul en Stekelenburg.

Geen schande

Alhoewel Drommel niet uitging van het eindtoernooi, had hij nog wel hoop op een plekje in de voorselectie. "Ik schat de kans op het EK niet heel hoog in, anders had ik er de vorige keer misschien bij gezeten. En er zijn ook andere goede keepers. Misschien dat ik bij de voorselectie terecht kom, we gaan het meemaken."

Nu blijkt dat daar geen plekje voor hem is ingeruimd. "Als ik er niet bij zit, is dat geen schande natuurlijk. Dan ga ik lekker op vakantie en begin ik straks met een goede voorbereiding bij PSV," aldus Drommel die vanaf volgend seizoen voor de Eindhovenaren speelt.

Debuut

Drommel debuteerde dit seizoen bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij verving in november de geblesseerde Justin Bijlow van Feyenoord, die juist opgeroepen was als vervanger van de ook al geblesseerde Jasper Cillessen. Hij maakte toen geen minuten, maar hield wel een goed gevoel over aan die trip.

In maart maakte hij ook deel uit van de voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar, maar viel toen af voor de definitieve selectie. Bondscoach Frank de Boer koos toen, opvallend, voor Maarten Stekelenburg, die hij nu dus ook heeft opgenomen in de voorselectie voor het EK. De inmiddels 38-jarige keeper is weer in beeld gekomen nu hij bij Ajax onder de lat staat als vervanger van de geschorste André Onana.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.