Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Kerstcircus in Enschede groot succes: vervolgeditie in 2020

445959 949299 1

De eerste editie van het vernieuwde kerstcircus in het Enschedese Volkspark is een groot succes en krijgt een vervolg. De 30 voorstellingen zijn goed voor naar schatting ruim 15.000 bezoekers.

De eerste editie van het vernieuwde kerstcircus in het Enschedese Volkspark is een groot succes en krijgt een vervolg. De 30 voorstellingen zijn goed voor naar schatting ruim 15.000 bezoekers.

Redactie | Tubantia

Enschede is een warm bad , zegt ondernemer René Duursma van het gelijknamige evenementenbureau uit Hyppolytushoef in Noord-Holland. Er bestond nogal wat scepsis en veel mensen hebben me dit initiatief afgeraden. Het zou toch niks worden. We gingen uit van 10.000 bezoekers, maar dat aantal is ruimschoots overtroffen. We zijn zelfs uit de kosten.

Vertrouwen terugwinnen
Volgens Duursma is met het inmiddels gestopte Internationaal Circusfestival wel degelijk een traditie gevestigd in Enschede. De nieuwe organisatie moest wel eerst het vertrouwen herwinnen van publiek en bedrijfsleven.

De aanloopkosten in zo n eerste jaar zijn enorm. Uit sponsoring hebben we nog geen inkomsten. Ook het Twentse bedrijfsleven nam een afwachtende houding aan. Ze wilden na de mislukte edities van de laatste jaren eerst iets positiefs zien

Inmiddels is met de beheerscommissie van Het Volkspark overeenstemming bereikt over een vervolg. De tweede editie van het Kerstcircus Enschede heeft plaats van 18 december 2020 t/m 3 januari 2021. Dat is zelfs nog iets langer dan de huidige reeks voorstellingen.

Laatste voorstellingenNa deze jaarwisseling zijn er tot en met zondag 5 januari nog negen voorstellingen. Die krijgen een extra feestelijk tintje. Een jeugdcircus met twintig leden van Tubantino, TwoB en Tijdgeest verzorgt optredens als voorprogramma. Het is hartverwarmend hoe Twente reageert op dit kerstcircus , aldus Duursma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.