Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bijzonder cadeau voor iedereen in €™t Enschedese Wooldrikspark

446109 859066

Het Wooldrikspark in Enschede heeft sinds kort een nieuwe speelvoorziening. Met dank aan Serviceclub de Ronde Tafel 18 Enschede. 5 vragen aan Mark Bonnema.

Mandy de Jong | Tubantia

Serviceclub de Ronde Tafel 18 Enschede? De club bestaat al zeventig jaar, maar die vraag krijgen we vaker. Wij zijn een serviceclub die op verschillende manieren een bijdrage levert aan lokale, maatschappelijke doelen. Dit jaar wilden we graag iets groters doen en iets dat blijvend is. Niet alleen voor kinderen of mensen die ziek zijn, maar voor iedereen. En zo is de nieuwe speelvoorziening in het Wooldrikspark mogelijk gemaakt vanuit de opbrengsten van vrijdagmiddagborrel VRIJ, die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de Ronde Tafel.

Waarom het Wooldrikspark? Het Wooldrikspark is één van de mooiste en oudste parken in Enschede. Zowel het park, als de kinderboerderij zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar de oude speelvoorziening was dat niet en de gemeente gaf aan dat deze wel aan vervanging toe was. Een mooie kans voor ons om daar iets aan te veranderen.

Wat voor speelvoorziening is het geworden? Samen met leverancier Yalp uit Goor en de gemeente Enschede hebben wij een voorziening voor iedereen gerealiseerd: met én zonder beperking. Een blijvende voorziening om kinderen in Enschede meer aan het bewegen te krijgen en waar ook echt iedereen gebruik van kan maken. De kosten? Dan moet je wel rekening houden met tienduizenden euro s.

De officiële opening laat nog even op zich wachten? Het idee was om de speelvoorziening officieel te openen samen met leerlingen van scholen uit de omgeving van het Wooldrikspark en met medewerking van Sportaal. Dat kon helaas niet doorgaan in verband met het slechte weer. Het idee is nu dat Sportaal in de meivakantie een groot evenement in het Wooldrikspark organiseert.

En wat gaan jullie in 2020 doen? We werken met achttien leden tot veertig jaar en die handen hebben we ook wel nodig. Elk jaar staan we bijvoorbeeld met een stand op de Military en tappen we biertjes voor een goed doel. Ook de VRIJ-borrels komen er weer aan en met kerst willen we weer wat moois doen. Genoeg plannen dus!

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.