Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Vader jonge vandalen Sparta Enschede meldt zich: camerabeelden offline

446184 spartaenschede

Het is bekend wie de jongens zijn die met vuurwerk twee ruiten op de tribune van voetbalclub Sparta Enschede vernielden. Nadat de club beelden van het incident op internet zette, meldde de vader van een van de jongens zich bij de club. Nu gaan we om tafel om dit op te lossen", zegt bestuurslid Peter Friskus.

Pim Lindeman | Tubantia

Rond de jaarwisseling sneuvelden twee ruiten van de Ab Bakker Tribune, toen een groepje jonge vandalen vuurwerk afstaken. Sparta Enschede beschikte over camerabeelden, en plaatste deze online. En met succes", zegt Friskus. Donderdagavond rond 19.00 uur ging de telefoon. Een vader herkende een vriendje van zijn zoon op de beelden, en na navraag bleek zijn zoontje er zelf ook bij te zijn geweest. Toen belde hij om de boel op te lossen. De voetbalclub heeft direct daarna de camerabeelden van internet gehaald.

Als ze lid zijn, mogen ze dat blijven
Accommodatiebeheerder Friskus weet niet of de vandalen lid zijn van Sparta. We hebben 1.100 leden, waarvan zo n 150 van deze leeftijd. Die ken ik niet allemaal. Maar als ze lid zijn, mogen ze dat blijven.

Friskus vindt dat omdat de vernielingen niet voetbalgerelateerd zijn. Als je tijdens een wedstrijd een scheidsrechter mishandelt, dan zijn we heel duidelijk. Wegwezen. Maar dit is baldadig gedrag buiten het voetbal.

Gevaarlijk glas opruimen
Sparta Enschede schat de schade op ruim 1.000 euro. Het gaat om twee ruiten van veiligheidsglas, met een speciale bevestiging. Er komt iemand om te kijken wat dat kost, maar 1.000 euro lijkt me een voorzichtige schatting. We willen de volledige schade verhalen op de daders.

Naast nieuw glas moet ook het kunstgrasveld worden schoongemaakt. Daar ligt allemaal glas op. Over een week of twee moeten er weer kinderen op sporten, dus dan moet het er wel af zijn. Maar dat is een taak voor Sportaal, dat ons sportpark beheert.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Sparta Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.