Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Duo Infinitum uitgeroepen tot beste act bij Kerstcircus

446369 949297

Bij het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré Amsterdam vielen de trapezekunstenaars voor het publiek. In Enschede gebeurde het tegenovergestelde. Bij het nieuwe Kerstcircus viel het publiek voor het Duo Infinitum.

Redactie | Tubantia

Vitalli Domnenko en zijn partner Ekaterina Timofeeva werden door het publiek uitgeroepen tot beste act van het tweeweekse evenement in het Volkspark. De Enschedese wethouder Arjan Kampman mocht zondag bij de finale de prijs uitreiken aan het duo uit Oekraïne.

Komische act
De tweede prijs ging naar Alex de Brandweerman (Roemenië), die een komisch act opvoerde met vuur en een brandweerladder. De jeugdige jongleur Daniël Doornkamp zag zijn optreden met brons beloond. De waarderingsprijs ging naar Victor met zijn kinderboerderij.

Duo Infinitum voerde hoog in de nok van de tent een zogenaamd strapaten-nummer op. Zonder vangnet zweefden Vitalii en Ekaterina geklemd aan elkaars handen en voeten door de piste.

Volgende editie
Vanwege de hoge bezoekersaantallen en positieve reacties, keert het Kerstcircus Enschede terug. Van 18 december 2020 tot en met 3 januari 2021 zijn er opnieuw dertig voorstellingen. De eerste artiest is al gecontracteerd. Komisch stuntman Max Weldy (Engeland) komt als winnaar van het Kerstcircus Haarlem naar Enschede.

Organisator René Duursma zegt dat naar schatting 17.500 bezoekers de kassa gepasseerd zijn. Er was gerekend op 10.000 belangstellenden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Cees Elzenga/hetoog.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.