Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Universiteit Twente vindt extra maatregelen tegen hacken niet nodig

446460 866250 1

De Universiteit Twente (UT) neemt geen extra maatregelen om zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen op het computernetwerk. Extra controles zouden hebben aangetoond dat die niet nodig zijn.

Redactie | Tubantia

Aanleiding voor de controles vormde de hack van het computersysteem van de universiteit van Maastricht. Vlak voor kerst legden vermoedelijk Russische criminelen het systeem grotendeels plat en eisten ze losgeld om het weer toegankelijk te maken. We hebben daarop extra controles uitgevoerd, maar niets gevonden wat het nodig maakt om extra maatregelen te treffen", aldus UT-woordvoerster Bertyl Lankhaar.

Hou virusscanners up-to-date
De hack was voor bestuursvoorzitter Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit in Nijmegen wel reden om maandag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op te roepen tot extra alertheid. Volgens hem wordt het een steeds grotere uitdaging om cyberaanvallen het hoofd te bieden. We vragen al onze medewerkers en studenten alert te zijn, niet op phishing mails in te gaan en virusscanners up-to-date te houden. Volgens Wigboldus werken de Nederlandse universiteiten samen om een vuist te maken tegen de digitale bedreigingen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.