Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedeër (44) opgepakt bij wilde achtervolging in Hengelo

446504 15121381050 8e25c6af69 b 1

Een 44-jarige Enschedeër is zondagavond opgepakt na een wilde achtervolging op de Josef Haydnlaan in de Hengelose wijk Klein Driene. De man wordt er van verdacht mogelijk betrokken te zijn bij een inbraak in een bestelbus aan de Wegtersweg. Door de achtervolging raakte één agent gewond.

Redactie | Tubantia

De bestelbus waar de verdachte in reed werd gezien bij een verdachte situatie op de Wegtersweg. De melder van de situatie zag iemand over een hek klimmen, ook was er een witte bestelbus gezien. Agenten zagen de witte bestelbus Ter hoogte van het Mitchamplein vanuit de Bankastraat linksaf de Deldenerstraat oprijden. Toen de politie keerde om de bestelbus te controleren ging hij er met hoge snelheid vandoor. Op de Oldenzaalsestraat werd een snelheid van ruim 100 kilometer per uur gehaald. De bus is uiteindelijk klemgereden op de Josef Haydnlaan.

Ziekenhuis
De verdachte en een agent raakte gewond bij de wilde achtervolging en werden naar het ziekenhuis gebracht. Beiden zijn maandagochtend ontslagen uit het ziekenhuis. De verdachte is overgebracht naar het naar het arrestantencentrum. Met de gewonde agent gaat het volgens de politie naar omstandigheden goed.

De politie onderzoekt nu of er een verband is tussen de verdachte situatie en de achtervolging van de witte bestelbus.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Flickr
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.