Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

053: vuurwerk, overlast en oplossingen

447366 DSCF4273 Version 2

Oudjaarsnacht is geweest en zoals elk jaar is de discussie over vuurwerk weer losgebarsten. In alle hevigheid, dit keer, ook in Enschede. Het aantal incidenten neemt toe, hulpverleners worden belaagd, de overlast lijkt steeds erger te worden. Vuurwerkvrije zones of niet. Ook in Enschede laait de discussie weer op. Woensdagmiddag besteden we er uitgebreid aandacht aan in 053, de politieke talkshow van 1Twente. Met tafelgasten en publiek.

Ernst Bergboer | 1Twente

Zestig procent van de Nederlands is er helemaal klaar mee. Afschaffen. Verbieden. Maar het is traditie! roepen anderen. In de studio woensdag praten voor- en tegenstanders van een al dan niet totaalverbod over de vraag wat er nou eigenlijk speelt en hoe het verder moet.

Tafelgasten
Aan tafel zitten onder andere wijkagent Bennie Beuvink, vuurwerkhandelaar Jos Harmelink, iemand van de dierenambulance en bewoners die hun tuin na oudjaarsnacht leeg moeten vissen. Vanuit gemeente en politiek schuiven Marc Teutelink (Burgerbelangen) en Gert Jan Tillema (D66) aan. Karel Smouter, oud-hoofdredacteur van De Correspondent, nu regio-correspondent van het NRC, komt een alternatief plan voor vuurwerkclubs toelichten, een onderwerp waarover hij twee jaar geleden al schreef.

Feestje in 2020?
Centrale vraag dit keer is hoe Enschede over iets minder dan een jaar Oudjaar gaat vieren. Wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat het dan vooral een feestje is? En wie is er dan nu aan zet?

Gastheren zijn Ernst Bergboer (presentator, 1Twente) en Teun Staal (sidekick, TC Tubantia). Publiek is van harte welkom! Wel graag melden bij studio Balengebouw om 12:30 uur. De opname start om 13:00 uur.

Foto: Ernst Bergboer - proefopname 053, nieuwe talkshow 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.