Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Kringloop Enschede krijgt nieuwe bus van gulle geefster: €˜Nu kan ik weer vooruit €™

448212 953201 1

Als op iemand het gezegde geluk bij een ongeluk van toepassing is, dan is het wel op Willy de Leeuw. De eigenaar van Kringloop Enschede aan de Emmastraat kreeg van Alice Brusse een oud vrachtwagentje dat bij een ongeval beschadigd raakte.

Erwin Waanders | Tubantia

En het toeval wil dat De Leeuw al maanden zat te springen om een ander vervoermiddel, nadat zijn grote bus in september vorig jaar bij een brand in de as werd gelegd.

Willy de Leeuw straalt weer. Hij is dolblij met de nieuwe vrachtwagen, een oudere Fiat Ducato, die hij bij toeval in bezit kreeg. De gulle geefster is Alice Brusse. Ik heb drie weken geleden een ongeval gehad met de bus en die raakte daarbij technisch total-loss. Dat betekent dat de schade groter is dan de waarde van het gevaarte. Zelf kan ik hem niet meer gebruiken voor mijn rekwisieten, maar ik dacht meteen aan Willy , zegt Brusse deze ochtend in de kantine van de Kringloop aan de Emmastraat.

Vetpot
Sinds tien jaar is De Leeuw eigenaar en beheerder van Kringloop. Een periode van hard werken samen met veel vrijwilligers. Ik heb de voorbije maanden al wel eens gedacht: ik kap ermee. Maar dan denk ik aan al die mensen die me helpen en kan ik het niet over mijn hart verkrijgen te stoppen , zegt hij.

Willy is dolblij met de vrachtwagen. Nu kan ik me weer richten op het leeghalen van woningen en dat is toch waar het in onze business om draait , zegt hij met een grote lach op het gezicht. Dat de vrachtwagen niet nieuw is, deert hem allerminst. Ik ben al lang blij dat ik weer de weg op kan. Er zijn na de brand in september wel mensen geweest die me hebben proberen te helpen, maar met deze vrachtwagen kan ik echt weer vooruit.

Hulp
En Alice is blij om te kunnen helpen. Ik kom hier elke week wel een keer of vier om te zoeken naar zaken voor in het theater. Ik leen dingen, maar door mijn verleden als winkelier in vintage goederen weet ik ook veel over de waarde van bepaalde zaken. Als Willy belt met iets waar hij geen idee over heeft, dan help ik daarbij , zegt Brusse.

Gisteren kreeg hij de sleutels en de papieren uit handen van Alice en daarmee sluit De Leeuw een vervelende periode af. De brand bleek veroorzaakt re zijn door kortsluiting en niet door menselijk handelen. Dat heeft wel een tijdje in mijn kop gespookt. Ik was bang dat iemand iets tegen me had of dat het tegen onze zaak gericht was, maar dat blijkt gelukkig niet het geval.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.