Twente
Enschede

Nachtelijke opnamestop bij MST na computerstoring

Naar nu blijkt heeft een computerstoring donderdagavond overlast veroorzaakt bij het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Het ziekenhuis heeft daardoor enkele uren een opnamestop gehad.

206914 MST hoofdingang Koningsplein
Medisch Spectrum Twente aan het Koningsplein

Update van Windows

De storing in de computersystemen van het MST werd donderdag rond 21.00 uur gemeld, bevestigt een woordvoerster van het ziekenhuis. "Er heeft een Windows-update plaatsgevonden. In de testen vooraf ging dat allemaal goed, maar toch ontstonden er 's avonds problemen."

Omdat de computers bijvoorbeeld nodig zijn voor de toegang tot de patiëntendossiers, is uit voorzorg besloten om een opnamestop in te voeren. "Ook hebben we enkele patiënten moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen." Naar verluidt moest worden uitgeweken naar ziekenhuizen in Nijmegen en Zwolle.

Opnamestop tot diep in de nacht

Tot gevaarlijke situaties of andere problemen heeft de computerstoring volgens de MST-woordvoerster niet geleid. "Er bestaan ook wel noodprocedures als de computers niet werken. We hebben vooral uit voorzorg gehandeld." De storing zou rond drie uur 's nachts weer zijn verholpen, waarna de opnamestop weer is ingetrokken. De ICT-afdeling van het MST onderzoekt nog de precieze oorzaak van de storing.

Het is niet de eerste keer dat het MST te maken heeft met ICT-problemen. In januari 2019 veroorzaakte een netwerkstoring in de vroege ochtend zo veel overlast, dat alle opnames tot in de middaguren moesten worden afgezegd. Destijds lag de oorzaak mogelijk in een defecte glasvezelkabel of een verkeerd configureerde laptop die het netwerk overbelastte.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.