Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Verwarde man aan Holthuizenbrink barricadeerde woning en dreigde iets aan te steken

449194 politie 3 2

Een verwarde man heeft vrijdagavond zijn woning aan de Holthuizenbrink in Enschede gebarricadeerd. De Enschedeër wilde zijn woning niet uitkomen en dreigde iets in zijn huis aan te steken. De man heeft uiteindelijk vrijwillig zijn huis verlaten. De woning is enige tijd afgezet geweest.

Redactie | Tubantia

De politie, die rond 19:30 een melding kreeg van het incident, is samen met de brandweer, ambulance en Enexis naar de woning toe gegaan. Dat is volgens de politie standaardprocedure in dit soort situaties. Ook onderhandelaars zijn naar de woning op de Wesselerbrink gestuurd. De broer van de verwarde persoon heeft tijdens het incident het contact onderhouden.

De man is uiteindelijk vrijwillig naar buiten gegaan. Hij is daarna zelf in de ambulance gestapt. Hij is nu samen met zijn familie naar het GGZ, waar hij hulp krijgt voor zijn situatie. Waarom de man zich zelf heeft opgesloten en dreigde iets aan te steken is nog niet bekend.

De straat is inmiddels vrijgegeven en alle hulpdiensten zijn vertrokken. Het incident heeft voor veel onrust gezorgd in de straat. De afzetting is vrijdagavond drie keer vergroot.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.