Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschede wil overlast shoppende Duitsers aanpakken met betaald parkeren

449754 908266

Moet in de Oosterstraat betaald parkeren worden ingevoerd? Dat is de inzet van de enquête die de gemeente onder aanwonenden heeft verspreid.

Redactie | Tubantia

Op informatiebijeenkomsten over het doortrekken van de fietssnelweg F35 door hun straat gaven bewoners van de Oosterstraat de gemeente een stevig signaal. Een flink deel van hen klaagde afgelopen zomer over grote parkeeroverlast, en veel te hard rijden.

Shoppende DuitsersHet gaat om het gedeelte van de Oosterstraat vanaf de Rozenstraat richting de Ribbeltsweg en de singel. Dat is vooral op dinsdagen, zaterdagen en zondagen. Met name shoppende Duitsers laten hun auto s volgens bewoners een dag gratis staan in de Oosterstraat. Bewoners kunnen hun eigen wagens daardoor niet meer kwijt.

Betaald parkerenOp de informatiebijeenkomsten over de toekomstige aanleg van de fietsstraat op dit stuk Oosterstraat vroegen aanwonenden om de invoering van betaald parkeren. Maar dat kan pas als een meerderheid van de bewoners dat wil. Meer dan 50 procent van de respondenten dient met de maatregel in te stemmen en dat kenbaar te maken op het antwoordformulier, dat uiterlijk 16 maart moet zijn teruggestuurd. Mocht betaald parkeren worden ingevoerd, dan is dit in combinatie met parkeervergunningen.

FietssnelwegOp de informatiebijeenkomsten in juni presenteerde de gemeente de plannen voor de herinrichting van de Oosterstraat vanwege het doortrekken van de fietssnelweg. Met de werkzaamheden zou eind vorig jaar worden begonnen, bij het doodlopende gedeelte dat grenst aan de Edo Bergsmabrug en het fietstunneltje. Met die werkzaamheden is echter nog niet begonnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.