Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Verkeerssituatie centrum Enschede vanaf maandag weer een stukje beter

449797 936711

De bejaarde bewoonster van de Emmastraat had deze week nog de hulp nodig van een bouwvakker, maar vanaf maandag is haar woning weer goed bereikbaar. Ook werkzaamheden aan sommige andere wegen rondom de Kop van de Boulevard zijn bijna afgerond.

Bert Hellegers | Tubantia

De bejaarde bewoonster van de Emmastraat kan opgelucht adem halen. De ellendige situatie voor haar deur is bijna voorbij. De werkzaamheden zorgden lang voor een welhaast niet te nemen horde. Gelukkig schoot een bouwvakker van NTP haar te hulp. Hij nam haar de zware boodschappentas uit handen en loodste haar veilig over de puinbaan. Die is inmiddels voorzien van een asfaltlaag, zodat de Emmastraat maandag weer goed bereikbaar is.

Ripperdastraat
De verkeerssituatie in het centrum van Enschede wordt langzaam beter, maar andere opbrekingen dienen zich alweer aan. De Ripperdastraat gaat open voor verkeer van en naar de H.J. van Heekgarage. Ook de afslag naar het Ariënsplein is weer toegankelijk. De afslag van de Ripperdastraat naar de Haaksbergerstraat blijft wel afgesloten. Deze week is de straat geasfalteerd en de belijning aangebracht.

Met de wegwerkzaamheden in dit deel van het stadscentrum wordt vooruitgelopen op het nieuwbouwproject op de Kop van de Boulevard. De Belgische ontwikkelaar LIFE en de Ten Brinke Group willen hier meer dan 150 miljoen euro investeren in vier grote woontorens. Vorige week maakten ze bekend dat het ambitieuze stadsvernieuwingsplan een jaar vertraging oploopt. Ze gaan de plannen opnieuw doorrekenen vanwege gestegen bouwkosten.

Wethouder Jeroen Diepemaat gaf daarbij aan dat de aanpassingen in het straatbeeld sowieso moeten gebeuren. De verandering van de rotonde Haaksbergerstraat-Ripperdastraat in een kruising wordt noodzakelijk geacht, omdat met stoplichten de verkeersstromen in de binnenstad beter gestuurd kunnen worden.

Van Heekgarage

Deze werkzaamheden duren nog tot de bouwvakvakantie. Maar vanaf de Ripperdastraat is nu een strook asfalt over de kruising gelegd, waardoor er toch weer een verbinding is met de westelijke ingang van de Van Heekgarage , zegt Gerrit Averesch, projectleider voorbereiding van de gemeente. Annemiek van den Heuvel, projectmanager van De Kop, voegt toe: Dat zorgt voor een verlichting van de verkeersdruk op de singels en Haaksbergerstraat.

Op en rond de toekomstige kruising op de Kop van Boulevard is het werk overigens nog niet ten einde. Op diverse plekken moeten nog ondergrondse kabels en leidingen worden gelegd. Het betekent dat het deel van de Beltstraat tussen Decathlon en het oude SLO-kantoor er vanaf volgende week uit ligt. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het naastgelegen parkeerterrein. Deze werkzaamheden duren tot eind april.

Overlast wordt minder

Vanaf dat moment is de toegankelijkheid van het stadscentrum weer wat beter, vertelt Annemiek van den Heuvel. De Raiffeisenstraat is al klaar en in april is ook de afronding van de Oldenzaalsestraat. Dat maakt het van die kant een stuk gemakkelijker in de binnenstad te komen.

De overlast wordt daarmee wat minder, maar de hinder zal wel blijven. Er dienen zich namelijk alweer andere wegwerkzaamheden aan. Zoals de aanpak van de Haaksbergerstraat. Deze belangrijke toegangsweg komt er na de zomer grotendeels uit te liggen, inclusief de rotonde met de Zuiderval die ook een kruising wordt. Van den Heuvel: We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken door op de Haaksbergerstraat een rijbaan open te houden voor twee richtingen, waarvoor we tijdelijk ook de busbaan zullen gebruiken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.