Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Einde seizoen voor Kik Pierie; Brama en Ilic keren terug tegen Fortuna Sittard

Voor Kik Pierie zit het seizoen erop. De verdediger heeft tegen FC Utrecht een hamstringblessure opgelopen die hem tot aan het einde van het seizoen aan de kant houdt. Daardoor kampt FC Twente achterin met de nodige problemen.

En dus wordt het puzzelen in de verdediging voor Ron Jans zaterdagavond. Hij kan tegen Fortuna Sittard ook al niet beschikken over de geschorste Jayden Oosterwolde en de al langer geblesseerde Julio Pleguezuelo. Dario Dumic, die vorige week uit voorzorg op de bank begon, is wel weer fris. "Dat hebben we vorige week eigenlijk goed gedaan," zegt Jans. "Hij is in de wedstrijd pas gekomen en heeft de hele week volledig meegetraind. Hij heeft geen liesklachten meer en is gewoon fit." En er is nog meer goed nieuws uit de ziekenboeg: Luka Ilic en Wout Brama keren terug na blessures.

Oplossingen

Jans wil het wat betreft de puzzel die er ligt achterin niet hebben over problemen. Liever spreekt de oefenmeester over oplossingen. "Er staan morgen gewoon 4 verdedigers. Hoe minder keuzes je hebt, hoe makkelijker het is. Het is wat schuiven, maar we hadden de oplossing als snel gevonden."

Gebruik van maken

Ondertussen snakt FC Twente naar een overwinning. Ook vorige week tegen FC Utrecht lukte het niet, de ploeg gaf een 1-0 voorsprong weg na rust. Jans zag het na de 1-1 mis gaan. "Als het in de wedstrijd tegen zit, moeten we niet opeens de afspraken die we hebben gemaakt niet meer nakomen. Dat is vorige week niet goed gegaan."

Toch blijft FC Twente in de race voor een plek in de play-offs. "Wonderlijk," vindt Jans. "We hebben zoveel kansen gemist, maar we leven nog steeds. Daar moeten we een keer gebruik van maken." Er zijn nog vier reguliere wedstrijden te spelen en het kan maar zo ineens goed vallen, denkt hij. "Als je er één wint, win je er meer. Maar als je dat uitstelt tot de wedstrijd tegen ADO Den Haag, is de competitie afgelopen. Daar moeten we niet meer mee wachten."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.