Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Opvallend: Wout Brama bij selectie voor thuisduel AZ

450531 wout brama

Na alle commotie van deze week heeft trainer Gonzalo Garcia een opvallende beslissing genomen: Wout Brama zit morgen bij de selectie van FC Twente.

Redactie | Tubantia

We moeten op dit moment doen wat het beste is voor de club , zegt de trainer een dag voor de thuiswedstrijd tegen AZ. De aanvoerder zat de afgelopen wedstrijd niet bij de selectie en moest vanaf de tribune toekijken, tot frustratie van de supporters, die steeds om hem riepen.

Afgelopen week barste de bom na de nederlaag tegen FC Emmen. Supporters kwamen verhaal halen en wachtten de spelersbus op. De staf en aanvoerder Xandro Schenk ging met een paar fans om tafel. Keeperstrainer Sander Boschker vertelde dat Brama voor wrijving zorgt in de ploeg van FC Twente. Dat spelers vertrouwen missen mede door het gedrag van Brama.

Het publiek ziet in Brama juist een belangrijke steunpilaar voor het zwalkende elftal. Een speler die ervaring heeft, die alles al heeft meegemaakt. De onervaren trainer Garcia vindt het lastig met de sterke persoonlijkheid om te gaan.

Nu kiest hij toch voor Brama en daarmee voor rust in de tent. In de strijd tegen degradatie is Twente niet gebaat bij ruzie en onrust. Het is ook mijn beslissing , benadrukte Garcia. Als ik nee zeg, is het nee, maar we proberen de rust weer terug te krijgen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.