Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Kunst brengt mensen samen in pop-upstore De Winkel

450561 popup store de winkel

In een Oldenzaalse pop-upstore zijn momenteel talloze kleurrijke kunstwerken te bewonderen gemaakt door mensen uit heel Twente. De kunstenaars zijn cliënten van De Twentse Zorgcentra en Aveleijn.

Valerie Kruidenier | 1Twente

Anne Vloothuis (De Twentse Zorgcentra) en Astrid Olde Monnickhoff (Aveleijn) zijn de initiatiefnemers van pop-upstore De Winkel .

Dit pand, hartje centrum, paste de dames meteen. Het is opgedeeld in een winkelruimte en daarachter een plek waar cliënten van de dagbesteding kunnen werken.

Volgens Vloothuis is de pop-upstore meer dan alleen een winkel: "Het is een ontmoetingsplek waar mensen samenkomen." De Winkel is ook galerie, kunstuitleen, proeverij van zelf gebakken koekjes en cakes en afhaalpunt van bestelde appeltaarten en andere lekkernijen.

Alle kunstwerken in De Winkel zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Met dit initiatief willen Vloothuis en Olde Monnickhoff laten zien dat mensen met een beperking meer in huis hebben dan je misschien zou denken en hen onderdeel laten zijn van de samenleving.

De Winkel is open tot midden maart en is gevestigd aan de Deurningerstraat in Oldenzaal.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: still video.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.