Hengelo
Sport

Ook deze zomer kun je weer sporten in de Hengelose binnenstad

Ook deze zomervakantie kan er weer worden gesport in de Hengelose binnenstad. Het is een initiatief van Hengelo Helemaal Stil en Wijkracht, met ondersteuning van de gemeente Hengelo. Vorig jaar werd het sportevenement voor het eerst georganiseerd. "De binnenstad is van ons allemaal, laten we het optimaal benutten", zegt organisator Tijs Jagers.

Sportenhengelo remcoditmar
"De binnenstad is van ons allemaal, laten we het optimaal benutten" © Remco Ditmar

De activiteiten staan gepland voor de zomervakantie. "De gemeente heeft ons een go gegeven met nog een slag om de arm met betrekking tot de coronamaatregelen", zegt initiator Tijs Jagers van Hengelo Helemaal Stil?. Samen met beweegmakelaar Nicole Wielens van Wijkracht organiseert Jagers de activiteiten. Afgelopen zomervakantie werd er gesport op het marktplein, het Prins Bernhardplantsoen en bij de Bataafse Kamp. Ongeveer 35 Hengelose sportverenigingen deden mee met het initiatief.

Eenzaamheid

De eenzaamheid neemt steeds meer toe, zeker ook door corona. "Dat gaat mij echt aan het hart", zegt Jagers. Veel mensen zullen ook dit jaar niet op vakantie gaan. "Op een gegeven moment zie je de muren op je af komen." Volgens Jagers kan de sociale interactie van het sporten juist helpen. "Vorig jaar zijn er mooie vriendschappen ontstaan tijdens het sporten. We organiseren dit samen met welzijnsorganisatie Wijkracht, zij kunnen ook de maatschappelijke ondersteuning bieden."

Aanmelden

Ook dit jaar kunnen Hengelose sportverenigingen zich weer aanmelden voor het geven van sportworkshops. "Over twee weken sturen wij de Hengelose sportverenigingen een uitnodiging via de mail. Mochten sportverenigingen zich al willen aanmelden, dan kan dat via onze website", aldus Jagers.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.