Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Voortbestaan IJsclub Glanerbrug in gevaar door terugloop leden

451122 587224

Het voortbestaan van de IJsclub Glanerbrug is in gevaar. Actie is geboden vanwege een afname van het aantal leden en daardoor een daling van de inkomsten.

Jenne Smit | Tubantia

Het aanleggen van een multifunctionele 400 meter-baan is een van de ideeën die het bestuur van de IJsclub Glanerbrug heeft geopperd om de toekomst van de club veilig te stellen. De baan zou door meerdere sportclubs kunnen worden gebruikt als ijs-, skeeler- en atletiekbaan.

De hachelijke situatie van de ijsclub stond bovenaan de agenda van de algemene jaarvergadering. Het bestuur ziet mogelijkheden op behoud van een zelfstandige ijsclub door samenwerking met Ons Clubje, TVG, Eilermark en Avanti W. Deze vier verenigingen werken in Noabersport samen aan de ontwikkeling van een multifunctioneel sportcomplex. De IJsclub Glanerbrug heeft zich daar als vijfde vereniging bij aangesloten.

SamenwerkingHet bestuur schetste de leden de huidige ontwikkelingen. De dorpsraad heeft eind vorig jaar de lange-termijnvisie Wonen-Werken-Sport 2030 gepresenteerd , aldus bestuurslid Ger Beernink. Een van de thema s is de samenwerking in Noabersport waarin de samenwerkende verenigingen gezamenlijk gebruik maken van elkaars mensen en middelen. Wel blijft elke vereniging zelfstandig. De ijsclub zou hierin kunnen participeren met een 400 meter baan, maar dan als ijs-, skeeler- en atletiekbaan. En eigendom van de ijsclub.

Forse investeringOp zo n multifunctionele baan waarvoor 3 Ã 4 centimeter ijs genoeg is, kan niet alleen eerder worden geschaatst maar ook geskeelerd. Dat levert mogelijk nieuwe leden op. Wel ziet het bestuur in dat een dergelijke baan een forse investering vergt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede,foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.