Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Buurtbemiddeling Enschede gaat voor de Nationale Vrijwilligersprijs: €œWij zoeken altijd naar de middenweg €

451142 pair 3361949 1920

Buurtbemiddeling Enschede, Stichting Present en Smiley Stroinkslanden zijn genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. De komende weken lichten we er telkens een van de drie genomineerde Enschedese organisaties uit in hun race om voldoende stemmen. Dit keer spreken we met Jolanda Borggreve, coördinator Buurtbemiddeling Enschede.

Redactie | 1Twente

Deze nominatie is vooral erg fijn voor onze vrijwilligers. Hiermee stimuleer je dat mensen dit werk ook in de toekomst blijven doen , aldus een blije Jolanda Borggreve. We deden vorig jaar al mee in het kader van de Enschedese Vrijwilligersprijs. Op 7 december bleek dat we de titel mochten delen met Stichting Present en Smiley Stroinkslanden. M-Pact deed de prijsuitreiking en gaf vervolgens alle drie op voor de landelijke verkiezing. Ik gun het de andere twee overigens ook, dus laat iedereen asjeblieft stemmen waar zijn hart ligt. Maar stiekem hoop ik natuurlijk wel dat wij de meeste stemmen binnenhalen, haha.

Geen verliezers
Buurtbemiddeling Enschede helpt buren die ruzie hebben of in elk geval enige wrijving ervaren. Dat kan te maken hebben met geluidsoverlast, hinder door huisdieren of kinderen, noem maar op. Wij zoeken altijd naar de middenweg. Niet zoals bij de Rijdende Rechter, waar er altijd maar één duidelijke winnaar is. Bij ons zijn er in principe geen verliezers.

Geldprijzen
Stemmen kan tot 22 maart via vrijwilligersprijzen.nl. Op 28 maart reikt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit. Twaalf genomineerden winnen een promotiefilm ter waarde van 3.000 euro en voor eentje is er een juryprijs ter waarde van 6.000 euro. Alle kandidaten maken kans op een publieksprijs van 2.500 euro. Die is voor de organisatie met de meeste stemmen.

Niet-begrepen gedrag
Afgelopen woensdag werd ook nog eens bekend dat Buurtbemiddeling Enschede 1.000 euro krijgt van het Oranje Fonds. Van dit geld kunnen Borggreve en haar collega s een training inkopen om beter om te kunnen gaan met mensen met niet-begrepen gedrag . Steeds vaker komen we bij mensen die verward gedrag vertonen. Mensen waarmee het lastig communiceren is. Tot nu kunnen we daar niet zoveel mee. Hopelijk krijgen onze vrijwilligers in die training handvaten om met deze kwetsbare doelgroep om te kunnen gaan.

Luister hieronder naar het volledige radio-interview met Jolanda Borggreve.

© 1Twente Enschede. Foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.