Hengelo
Sport
Regio sport

Sifan Hassan doet mee aan de FBK Games

Sifan Hassan gaat meedoen aan de komende FBK Games. De atlete gaat op 6 juni de 10.000 meter lopen. Voor de Nederlandse wereldkampioene zijn de FBK Games een goede voorbereiding op de Olympische Spelen. “Hengelo heeft een traditie van snelle lange afstanden en dat past helemaal in mijn schema richting Tokio”, zegt Hassan.

Hassan Global Sports Communication
Sifan Hassan: “Hengelo heeft een traditie van snelle lange afstanden en dat past helemaal in mijn schema richting Tokio.” © Global Sports Communication

Beste van de wereld

Ellen van Langen, meeting director bij de FBK Games, is blij met de komst van Hassan, die in 2019 wereldkampioen werd op de 10.000 meter én de 1500 meter. “Met Sifan hebben we nu zowel bij de mannen als bij de vrouwen een nummer 1 van de wereld aan de start in Hengelo.”

Eerder werd bekend dat ook Armand Duplantis naar Hengelo komt. De Zweedse wereldrecordhouder polsstokhoogspringen zal op 6 juni zijn entree in Hengelo maken. Zowel Armand Duplantis als Sifan Hassan staan al ruim een jaar bovenaan de wereldranglijst van de internationale atletiekfederatie.

FBK Games

De FBK Games is een internationale atletiekwedstrijd die, met uitzondering van coronajaar 2020, elk jaar in Hengelo wordt gehouden. De atletiekwedstrijd maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een competitie van veertien wedstrijden in elf landen. Dit jaar zijn de FBK Games op zondag 6 juni. Het is nog niet bekend of er publiek aanwezig kan zijn bij het sportevenement.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.