Enschede
Video

Brownies&downieS is eindelijk open: 'Hartstikke tof'

“Fijn, dat we toch open zijn”, zegt medewerker Jelle Vos van Brownies&downieS aan de Langestraat, dat woensdag eindelijk de eerste gasten ontving. De medewerkers openden hun filiaal door gezamenlijk een lint door te knippen. En hoe graag ze aan het werk wilden, vertolkt Jelle: “Hartstikke tof dat dit m’n eerste werkdag is. Heb ik lang op zitten wachten. Ik kan hier van alles doen.”

Bij de horecazaak Brownies&downies kunnen mensen met een beperking of afstand tot arbeidsmarkt aan het werk. Op het menu staan onder andere zoete lekkernijen, je kunt er de lunch gebruiken en er zijn warme gerechten.

“We bieden werk- en stageplekken aan mensen met een verstandelijke beperking, met autisme. De naam downies is breder dan je alleen richten op medewerkers met het Syndroom van Down”, maakte de eigenares Anne van der Raadt eerder al eens duidelijk. In haar horecazaak werken ook nog begeleidend personeel en een kok.

Opgelucht

Van der Raadt is net als haar medewerkers opgelucht is dat ze aan de slag kan. “Eindelijk is het zover. We zijn 19 april begonnen met de dagbesteding, we hebben veel geoefend en nu mogen we dat in de praktijk brengen. Het gaat hartstikke goed.”

Het was nogal een opgave om te wachten in coronatijd. Hoe graag Van der Raadt ook wilde: ze kon niet eerder openen dan deze woensdag. Vorig jaar verwachtte ze nog dat ze met haar koffiezaak naast Dille & Kamille eind oktober aan de slag zou kunnen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.