Twente
Enschede
Video

Drukte bij heropening terrassen: in de rij voor een plekje

Rijendik stonden mensen woensdag op de Oude Markt te wachten om een plekje op één van de terrassen te bemachtigen. Precies om 12.00 uur gingen die na ruim zes maanden weer open. En dat zorgde voor blije gezichten: "We mogen weer iets doen!"

Zere benen

"Ik vind het heerlijk!" Roept één van de bezoekers uit die een plekje bij SamSam heeft gevonden. "Alsof ik weer voor de eerste keer naar school ga." Ook bezoekers die nog in de rij staan te wachten, zijn al enthousiast: "We mogen er weer uit, we mogen weer iets doen!"

Het was lang wachten voor de horeca, ruim zes maanden bleven de deuren op slot. Na zo'n lange tijd was het ook voor het personeel weer even 'inkomen'. "Vanavond hebben we allemaal zere benen, we hebben een half jaar niet meer zo hard gelopen," aldus een medewerker van De Kater. En ook bij Moeke was het weer even wennen. "We stonden net achter de bar: oh ja, hier is dat knopje voor. En oh ja, dit moet ook nog." Dat het meteen zo druk zou worden, hadden ze wel verwacht.

Tot 18.00 uur

Om 18.00 uur vanavond moeten de stoelen weer leeg zijn. Het is één van de voorwaarden waaronder de terrassen weer open mochten. Bij Moeke en De Kater verwachten ze daarin geen problemen. "Iedereen weet dat dit de regels zijn en dat wij die niet hebben bedacht."

"Degenen die problemen maken, kunnen beter niet naar het terras gaan. Anders verpesten ze de sfeer voor de rest en dat zou zonde zijn. We willen volgens mij allemaal weer naar het terras kunnen."

Terrassenweeropen2
Myrthe Nijman © Na lange tijd weer op het terras

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.