Twente

Beentjes van Sint Hildegard kijkcijferhit: meer dan 2,5 miljoen kijkers op tv

De Twentse film De Beentjes van Sint Hildegard is gisteren tijdens de première op tv door meer dan 2,5 miljoen mensen bekeken. De film met Herman Finkers in de hoofdrol werd daarmee beter bekeken dan het 8 uur journaal.

1 T social 20200925 beentjes sint hildegard
© Still De Beentjes van Sint Hildegard

Beste Nederlandse bioscoopfilm

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De film was gisteren voor het eerst op televisie te zien. Ook in de bioscopen was 'De Beentjes' vorig jaar een grote hit. Ondanks de coronamaatregelen trok de productie ruim 700.000 bezoekers en was daarmee de best bezochte film van 2020. Eind vorig jaar werd de Twentse productie door Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de beste Nederlandse bioscoopfilm van 2020.

Over De Beentjes

In de film, die volledig in Twents dialect is, staat het echtpaar Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege) centraal. Jan voelt zich verstikt in hun jarenlange huwelijk en gaat op een eigengereide manier op zoek naar meer vrijheid. Herman Finkers schreef zelf het scenario voor de film met Johan Nijenhuis (uit Markelo) als producent.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.