Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Festival één keer in de vier jaar: Het Schrikkelfestival

451698 958858

Het heeft vier jaar geduurd maar dit jaar is het weer een schrikkeljaar. Deze speciale dag, 29 februari, wordt daarom gevierd. Zo ook door het Schrikkelfestival dat plaats heeft in en om Roombeek.

Valerie Kruidenier | 1Twente
Wat deze dag extra bijzonder maakt is dat dit de eerste schrikkelzaterdag is in 28 jaar. Dit was voor atelierstichting 6Sprong a/d Roombeek de aanleiding om een kleinschalig festival te organiseren. Het festival viert de schrikkeldag en het is op een zaterdag. Dit is een vrije dag, dus een feestje , aldus mede-organisator Clemens Jongma (foto).
Er is een route uitgezet die toeschouwers langs tien bijzondere locaties meeneemt in de wijk Roombeek. Op de locaties zijn in totaal zestien kunstenaars te zien die hun kunstwerken tonen. Ook komen schrijvers, dichters en musici aan bod. De route begint en eindigt bij het ateliergebouw de 6Sprong aan de Kottendijk 110B. De deelnemers zijn te vinden op de volgende locaties: CeeCee containers, Xpo, portiersloge Balengebouw, Villa Welpeloo, Dynamo Expo, Arendsmanhuis, Rijksmuseum Twenthe, VanderJeugd architecten en het Cultureel Vulpunt Tankstation.

Wij hopen op heel veel bezoekers. De reacties zijn tot nu toe erg enthousiast vertelt Etta Maduro (foto), mede-organisator van het festival. Het festival begint om 11 uur en eindigt om 17 uur.
Luister hieronder naar het volledige interview met Etta Mdauro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.