Verkeer
Stuur appje
Zoek

Crisisteam voor corona-uitbraak op Universiteit Twente

452018 universiteit twente

De universiteit Twente heeft een crisisteam in het leven geroepen dat zich voorbereidt op een mogelijke uitbraak van het coronavirus op de campus. Dat bevestigt woordvoerster Bertyl Lankhaar. Het team staat onder leiding van collegevoorzitter Victor van der Chijs.

Frank Timmers | Tubantia

Het team werkt scenario s uit voor het geval er corona op de universiteit opduikt. Die gaan over medische maatregelen maar ook over de bedrijfsvoering. Het gaat erom dat de universiteit snel kan handelen op het moment dat het nodig is. Belangrijk onderdeel is te zorgen voor een goede informatievoorziening. Dat gebeurt via een speciale webpagina daarvoor.

MonitorenNaast het crisisteam is er een groep is van van experts vanuit twee andere diensten die al wekenlang bezig zijn met het monitoren van de virusontwikkelingen, sinds de uitbraak in de Chinese stad Wuhan. Volgens Lankhaar zijn er op dit moment geen studenten of medewerkers meer aanwezig in de landen waarvoor een negatief reisadvies geldt.

Ze zijn zelf terug gekomen en niet omdat de UT ze heeft teruggeroepen. Bij terugkomst werd hen wel geadviseerd de huisarts te bezoeken. De universiteit vindt het belangrijk dat zij weten hoe de Nederlandse gezondheidszorg werkt, juist ten tijde van crisis.

Hygiëne
De universiteit roept verder op de aanwijzingen van het RIVM te volgen wat betreft hygiëne. Dat geldt ook voor de negatieve reisadviezen. Lankhaar gaat ervan uit de iedereen die opvolgt. De UT kan mensen niet dwingen daar niet naartoe te gaan, maar zal hen wel proberen te overtuigen dat het onverantwoord is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.