Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Grote stap voor heropening Home Vak-P : €˜wij wilden niet ten koste van alles open! €™

452151 909391 1

Vak-P heeft zaterdagavond op Facebook bekend gemaakt dat ze een belangrijke stap hebben gezet voor de heropening van het Home. De supportersvereniging heeft een nieuw huurcontract getekend met FC Twente. In dat huurcontract zijn ook twee nieuwe convenanten met FC Twente, gemeente en politie opgenomen.

Sophie Schildkamp | Tubantia

Het huurcontract is volgens de supportersvereniging een hele grote stap naar de heropening van het home. Maar ze wilde niet zomaar tekenen. De cultuur van Vak-P moest bewaakt worden. Het klinkt misschien gek uit onze mond, maar wij wilden niet ten koste van alles open!

Horecavergunning
De heropening van het Home is ondanks het nieuwe huurcontract nog niet helemaal zeker. Voordat ze open kunnen moeten ze eerst een horecavergunning aanvragen. Ze schrijven op Facebook ondanks uitspraken van de heer Van Veldhuizen, dat wij ons niet gemeld zouden hebben voor een vergunningaanvraag, ligt het een stuk genuanceerder. Een nieuwe horecavergunning aanvragen kon simpelweg niet zonder dit aangepaste huurcontract. De vergunningsaanvraag laat volgens Vak-P nu niet meer lang op zich wachten.

Veranderingen
Ondanks dat alle afspraken die Vak-P had voor de inval met FC Twente, de gemeente en de politie blijven staan gaan er ook dingen veranderen. De ingang van het home komt binnen het stadion komt te liggen. Verder blijft het supportershome zoals het altijd is geweest. Dat betekent dat er geen camera s zijn en geen security aanwezig is.

In het Facebookbericht wordt ook het huidige bestuur van de voetbalclub bedankt. Zij hebben zich keihard ingezet om het home weer open te krijgen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.