Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bonhoeffer College in Enschede annuleert buitenlandse excursies vanwege coronavirus

452302 788740

Het Bonhoeffer College in Enschede annuleert alle buitenlandse excursies in de maand maart naar risicogebieden vanwege het coronavirus. De school heeft daarover maandag ouders en leerlingen ingelicht.

kelly Adams | Tubantia

De school heeft een speciaal team opgericht dat de ontwikkelingen rond het coronavirus volgt. Het team concludeert samen met de schoolleiding dat het niet verstandig is om met leerlingen en/of collega s op reis te gaan naar deze gebieden .

Gele, oranje en rode gebiedenHet gaat om reizen naar gebieden die van het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcodes geel, oranje of rood hebben gekregen. Geel betekent dat de lokale overheid beperkende maatregelen in het openbare leven heeft genomen waarmee reizigers in aanraking kunnen komen. Er zijn (mogelijk) gevallen van besmetting met het coronavirus. Advies: u kunt reizen ook voor vakantie , maar houd rekening met beperkende maatregelen.

Reizen wordt afgeradenOranje betekent dat de lokale overheid verregaande maatregelen neemt die het openbare leven ontwrichten, zoals gecontroleerde in- en uitreis van het gebied. Het aantal besmettingen met coronavirus is relatief hoog. Advies: Reis alleen als dat noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden.

Rood betekent dat de lokale overheid ter plaatse verregaande maatregelen heeft genomen zoals afsluiting van gebieden. Ook zijn veel besmettingen met het coronavirus. Advies: Niet reizen.

School betaaltAnnuleringskosten van ouders en leerlingen worden door de school vergoed. Per week bekijkt het team met de directie of en met welke termijn de annuleringsperiode wordt verlengd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.