Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Grolsch stopt met wegwerpplastic en gaat over op kartonnen verpakking

452335 grolsch 1

De ambitie van bierbrouwer Grolsch is om dit jaar nog te stoppen met plastic blikfolies en deze te vervangen door kartonnen verpakkingen. Vanaf halverwege maart tot eind augustus 2020 zijn de kartonnen Grolsch multipacks verkrijgbaar bij enkele PLUS supermarkten. Na deze introductie, is het de bedoeling dat eind dit jaar alle plastic multipacks zijn vervangen door karton.

Myrthe Effing | Tubantia

Koninklijke Grolsch is al geruime tijd bezig om de verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken. Bijna 100% van de Grolsch verpakkingen voor de Nederlandse markt zijn al recyclebaar. Met de nieuwe TopClip-verpakkingen bespaart Grolsch naar eigen zeggen per jaar ruim 100.000 kg nieuw plastic.

Joost Nawijn, Packaging Material Development Specialist bij Grolsch: Onlangs zijn we al voor onze plastic blikfolies overgestapt naar 100% recycled plastic. Vanuit onze ambitie om wegwerp plastic te vervangen voor duurzamere alternatieven, innoveren we door.

De keuze voor PLUS is gemaakt omdat deze supermarkt voor het vijfde jaar op rij is verkozen tot meest verantwoorde supermarkt van Nederland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Grolsch
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.